DHI Saç Ekimi
DHI Saç Ekim Tekniği Nedir?
DHI (Direct Hair Implantation), choi adı verilen medikal kalemler kullanılarak yapılan direkt saç ekimi tekniğidir. Fue yöntemi ile alınan greftler (kökler) choi adı verilen medikal kalemlere, greftin köküne (saç köküne) temas etmeden yerleştirilir ve medikal kalem (choi) kullanılarak doğrudan dokuya nakledilir. Kullanılan en teknolojik saç ekim yöntemi olan bu teknik, greft folikülü ile temas olmadığı için başarı oranı en yüksek olan tekniktir. Kökün yapısına ve kalınlığına göre 0,6 mm, 0,8 mm ve 1 mm’lik kalemler kullanılır. Genellikle ince ve tekli saç kökleri için 0,6 mm’lik, çiftli saç kökleri için 0,8 mm’lik kalemler kullanılmaktadır. Üçlü kök ve kalın kökler için 1 mm kalem veya benzeri kalemler kullanılır. Kalemlerin iğne uzunluğu kökün boyutuna göre ayarlanır. Greft uzunluğu ile karşılaştırıldığında, bu uzunluk ortalama %25 – 30 daha uzundur. Örneğin; greft uzunluğu 5 mm ise iğne uzunluğu 7 mm olmalıdır. Bu sayede kök dermis tabakasında kalarak beslenir ve başarı oranı artar. Boy gereğinden fazla kısaltılırsa greftler yeterli derinliğe ulaşamaz ve çıkış olasılığı artar. Normalden daha derine ekilenler ya çıkmaz ya da kıvırcık bir görünümle çıkarlar. Bu yöntemin en önemli avantajlarından biri doğal saç yapısı ile aynı yönde ekilebilmesidir. Greft yerleştirilirken iğne ucunun yönü ve kalemin yarığının cilde dönük olması başarı şansını arttırır. Bu sayede iğnenin keskin tarafı deriye girerken, kalem aynı zamanda yatay olarak açılıdır. Böylece gerekli derinliğe dikkatlice ekim yapılabilir. Yatay bir açıyla yerleştirildiğinde, saç grefti yağ dokusu ve kılcal doku ile uyumlu bir şekilde birleşir. Kalem sayesinde ekimi yapan kişi yeni ekilen saçlara doğal saç yapısı ile aynı çıkış yönünü verir. Bu sayede oldukça doğal görünen bir ekim elde edilir. DHI tekniği ile çok sık bir ekim elde edilebilir. Kalem uçları çok ince olduğu için santimetre kareye ekilen kök sayısı diğer yönteme göre daha fazladır. ekimi yapan kişi yeni ekilen saçlara doğal saç yapısı ile aynı yönde çıkış verir. Bu sayede oldukça doğal görünen bir ekim elde edilir. DHI tekniği ile çok sık bir ekim elde edilebilir. Kalem uçları çok ince olduğu için santimetre kareye ekilen kök sayısı diğer yönteme göre daha fazladır. ekimi yapan kişi yeni ekilen saçlara doğal saç yapısı ile aynı yönde çıkış verir. Bu sayede oldukça doğal görünen bir ekim elde edilir. DHI tekniği ile çok sık bir ekim elde edilebilir. Kalem uçları çok ince olduğu için santimetre kareye ekilen kök sayısı diğer yönteme göre daha fazladır.
DHI Tekniği Aşamaları:
Donör bölgeden alınan kökler 1’li, 2’li, 3’lü ve 4’lü gruplara ayrılarak tek tek sayılır ve organ nakli solüsyonunda bekletilir.
Tek saç teli olan kökler 0,6 mm’lik kalemlere, çift saç teli olan kökler 0,8 mm’lik kalemlere ve üç veya daha fazla saç teli olan kökler 1 mm veya benzeri kalemlere kök ile birlikte yağ dokusu tarafından tutularak yerleştirilir. greft yukarı bakacak şekilde ve altındaki yağ dokusu.
Kalem yatay olarak açılı iken iğnenin keskin kısmı deriye sokulur.
DHI Tekniğinin Kanal Tekniğine Göre Avantajları Nelerdir?
DHI tekniğinde kök ile temas olmadığı için başarı oranı kanal tekniğine göre daha yüksektir.
DHI tekniğinde çok ince iğne uçları kullanıldığı için daha yoğun ve maksimum greft ekimi sağlanabilmektedir.
DHI tekniğinde herhangi bir travma veya iz kalmaz ve hasta normal yaşamına daha çabuk döner. Kanal tekniğinde ise yara iyileşmesi kesiler oluşturulduğundan gecikir.
Kanal tekniği, ekim sonrası hastada yoğun ödem oluşturan izotonik ile cilt altına şişirmeyi içerir. DHI tekniğinde şişirme yapılmadığı için hastalarda ödem minimum düzeydedir.
DHI tekniğinde kullanılan kalemler sayesinde ekilen saçlar doğal saçlarla uyum içinde uzar. Kanal tekniğinde açılan kesilere yerleştirilen saç kökleri daha yapay bir görünümle uzar.