Kaş Ekimi

Kaş ekimi günümüzde özellikle kadınlar tarafından en çok tercih edilen işlemlerden biridir. Kaşlar, gençlik yıllarındaki görünümüne göre ileriki yıllarda kalınlık ve hacmini kaybedebilir. Genetik yapı, travmalar, yanıklar ve kazalar da kalıcı kaş kaybına neden olabilir. Müvekkillerimizin mutlaka hastaneye gelmelerini ve ön muayeneden geçmelerini tavsiye ederiz. Yaklaşık 2 ila 3 saat süren bir işlemdir.

Kaş ekimi ameliyatında kaş bölgesine ekilecek greftler ensenin arka kısmından yani oksipital bölge dediğimiz bölgeden alınır. Tıraş edilen oksipital bölgenin kolayca gizlenebilmesi için hastaların kaş ekiminden çok önce saçlarını uzatmalarını öneriyoruz. Kökler ekilecek alana belirli bir büyüme yönünde yerleştirilmelidir. Kaşlara doğru büyüme yönü verilirken doğal bir görünüm elde edilir.

Kaşları 10 – 15 derecelik açıyla ekmenizi öneririz. Aksi takdirde kaş yanlış açıda ekildiğinde greft ters yönde veya aşağı doğru büyüyebilir. Ekim sonrası kişinin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, operasyon sonrası bölgede oluşan kabuklanmaların gerilmemesi, gerilmemesi ve ekim yapılacak bölgeye hassas davranılmasıdır. Kaş ekimi yaptıran kişinin bir ay boyunca yoğun güneşe maruz kalmaması, hamam, sauna ve nemli ortamlardan, vücut geliştirme gibi ağır spor aktivitelerinden uzak durması gerekir. Bu faaliyetler sonucunda vücutta oluşan basınç nedeniyle yeni ekilen kökler zarar görebilir. İlk 10 gün bakım çok önemlidir. Bu nedenle kliniğimiz tarafından verilen talimatlara dikkatle uyulmalıdır.

Kaş ekiminin onuncu gününde başlayan şok dökülme, sadece ekim yapılan bölgeyi etkiler ve yaklaşık olarak 2-3 ay kadar devam eder. Bu hastayı korkutmamalı ve sürecin bir parçası olarak kabul edilmelidir. Kaşlar 3. aydan sonra çıkmaya başlar ve 8. ayda gelişimini tamamlar. Kaş ekimi için kullanılan greftler saçtan alındığı için belli bir süre saç yapısındaki büyümenin benzeri gerçekleşebilir. Hastalar kaş makası yardımı ile kaşlarına istedikleri görüntüde şekil verebilirler.